Tuesday, August 13, 2013

PANNA COTTA ME KARAMEL Receta nga King House Taverna



Perberesit: 
500 ml Pana per embelsira, 
150 ml Qumesht,
125 gr Sheqer,
8 gr Xhelatine peshu,
1 luge vanilje,
150 gr Karamel.

Pergatitja:
Ne fillim zbusin xhelatinen ne nje ene me uje te ftohte per 15 minuta, me pas ne nje tigan hedhim panen, qumeshtin, shqerin,vanilien dhe i vendosim te ngrohen me temperature te ulet dhe i perziejme nderkohe qe ngrohet per 15 minuta me pas i shtojme xhelatinen qe tashme eshte zbutur dhe vazhdojme ta perziejme edhe per pak.

Marrim te gjithe perzierjen qe e pregatitem e hedhim ne 4 gota te vogla embelsirash dhe e vendosim ne frigorifer per 6 ore.Mbas 6 oresh nxjerrim Panna Cotten nga frigoroferi dhe i vendosim ne pjata embelsirash duke i hedhur nga siper karamel.

Tashme çdo gje eshte gati. Ju befte mire!


Facebook: King House Taverna

No comments:

Post a Comment