Tuesday, August 13, 2013

Gjoks pule me limon Receta nga: KING HOUSE TAVERNA


Perberesit:
600 gr Gjoks Pule 
1 kokerr Limon
50 gr Miell
3 luge gjelle vaj Ulliri
Kripe,Piper,Rozmarine

Pergatitja:
Ne fillim marrim copat e gjoksit te pules dhe i lyejme me lengun e limonit, me pas i marrim dhe i lyejme mire me miell. Ne nje tigan hedhim 3 luge gjelle vaj ulliri dhe 1 dege rozmarine.Kur vaji te jete nxehur plotesisht ne tigan hedhim copat e gjoksit te pules te sapo lyera me leng limoni dhe miell, dhe i leme te skuqen derisa te marri ngjyre nga te dyja anet.Nderkohe qe copat e gjoksit po skuqen i hedhim kripen dhe piperin. Ne momentin qe copat e gjoksit te pules skuqen plotesisht I heqim nga tigani per ti vendosur ne nje pjate.Tani hedhim ne tigan 1 luge gjelle miell dhe lengun e limonit.I perziejme ne nje temperature te ulet deri sa te bejme nje salce te holle dhe nese salce eshte shume e trashe e hollojme me pak uje.Ne salcen qe sapo kemi bere vendosim copat e gjokseve te pules qe skuqem pak me perpara dhe i leme ne zjarr per disa minuta.Tashme çdo gje eshte gati per tu sherbyer.Vendosim copat e gjoksit te pules me salce me limon neper pjata duke i zbukuruar me nga nje degez rozmarine. Ju befte mire!

Facebook: King House Taverna

No comments:

Post a Comment