2 te verdha vezesh ,
500 gr miell ,
1 luge caji sode buke ose baking powder,
250 gr gjalpe ose vaj ulliri,
3 luge gjelle sheqer,
2 luge caji koniak ,
pak lekure limoni e grire ne rende,
250 gr marmelate ose recel fiku( ose cdo lloj receli qe kemi si qershi, luleshtrydhe, karote, molle, ftua, portokalle,kumbull, pjeshke, kajsi etj)
Pergatitja:
Rrahim te verdhat e vezeve me sheqerin, shtojme gjalpin e shkrire ne temperature dhome, koniakun , lekuren e limonit , soden e bukes dhe ne fund miellin qe e kemi kaluar nga sita. Krijojme nje brume te lehte. Heqim menjane 1/3 e brumit. Pjesen qe ngelet e shtrojme ne nje tepsi te ceket me diameter 35 cm duke e ngritur pak ne anet e tepsise . Hedhim recelin. Mbulojme siperfaqen e brumit me te duke lene 0.5cm ne ane. Me 1/3 qe mbajtem hapim nje pete , e presim ne rripa 1cm dhe I vendosim mbi marmelate duke krijuar nje rrjete brumi . E pjekim ne 160 grade per rreth 35 minuta. ( nese tepsia qe do perdorim eshte prej alumini atehere pas pjekjes duhet hequr menjehere nga tepsia ) Ju befte mire
E falenderoj Marinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment