Perberesit:
250 gr miell,
gjysem gote uji me qumesht
50 gr niseshte,
150 sheqer,
3 veze,
50gr cacao,
150 gr gjalpe ,
nje buste lievito (pluhur fryres,sode buke, ose peciv)
Per kremin 250 ml pana montata dhe 1 cokollate e grimcuar .
Per kremin siper cokollate e bardhe dhe ngjyre e kuqe per ushqime( mund te jete ne forme pluhuri ose e lengshme)
Pregatitja:
Perzihen sheqeri me gjalpin pastaj shtohen me rradhe edhe vezet,mielli,niseshtja,qum
Brumin e bute e hedhim ne tepsi dhe e pjekim per 30 ' me 170 grade pa e hapur furren. Nder kohe pregatitet kremi me pana dhe cokollate duke i perzier. ( nese gjeni ne supermarket gocce di cioccolato i quajne italisht eshte me è thjeshte) .
Kremi vendoset ne frigorifer deri sa te ftohet torta .
Per kremin siper marrim nje cokollate 250 gr te bardhe dhe e shkrijme ne banjomaria ( poshte tenxhere me pak uje te vluar dhe siper tenxherja ku do te shkrijme cokollaten , nje luge gjalp dhe kur te jete shkri cokollata i hedhim ngjyren e kuqe ose mund te mos ta perdorni fare ngjyren e kuqe por e lenì ngjyre te bardhe siq eshte cokollata .
Kur torta eshte ftohe e presim ne mes dhe fusim kremin me pana .pastaj e mbyllim dhe siper i hedhim kremin e cokollates se bardhe .
È fusim ne frigorifer deri sa ta servisim, 5 min me parà se te serviset nxirret nga frigoriferi. Ju befte mire
E falenderoj Almen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment