Perberesit:
1- kg luleshtrydhe,
800 gr sheqer,
lengun e nje limoni.
Pergatitja:
Lajme luleshtrydhet, i heqim bishtat, i veme ne tenxhere, i hedhim sheqerin, nga lartiI mbulojme dhe i leme tere naten ne figorifer.
Te nesermen i veme te ziejne, dhe nga momenti qe marim vale i leme per 10 min, dhe heqim vazhdimisht shkumen qe krijohet.
Kur te kene kaluar 10 min nga zierja fikim vsoben dhe e leme te ftohet mire.
Kur te jete ftohur heqim luleshtrydhet me kujdes mos te prishen dhe veme lengun te zieje, e leme gjer sa te filloje te trashet.
Me pas shtojme luleshtrydhet, lengun e limonit dhe i leme te ziejne akoma 15 min.
E lejme te ftohet dhe servirim
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne ketefaqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment