Perberesit:
500 gr mish te grire,,
4-veze(2 te jen te ziera)
1-fete buke bajate(e zbutur para ne uje),
500 gr patate,
1-filxh caj vaj, dhe erza,,majdanoz,piper, rigon.
Pergatitja:
Marim mishin e grire, e veme ne nje tas, shtojme buken te thermuar ,2 vezet, majanozin, piper , rigon dhe 4 luge nga vaji.
I perziejme mire. Me pas e fusim ne figorifer per 2 ore..E nxjerrim e hapim ne madhesin e nje pjate,por nga poshte i vejme leter pjekes te na ndihmoje ne mbledhjen e rolos.
Ne mes veme dy vezet e ziera dhe e mbledhim. E veme ne tepsi. Qerojme patatet i presim ne copa mesatare,i hedhim ne nje tas, shtojme vajin,piper rigon dhe kripe. I perziejme dhe i hedhim ne tepsi,u shtojme dhe 2 filxh uje.
E mbulojme me leter alumini. I pjekim per rreth 1 ore ne 200 gr.
Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur:)
No comments:
Post a Comment