Per nje vazo 1 L na duhen:
1 filxhan caji uthull (uthull i bardhe)
1 filxhan uje
2 luge supe kripe e trashe .
1 luge supe sheqer.
Erza rigon, pak udher .piper te zi , dhe nje gjethe dafine.
Pergatitja:
Marim specat i lajeme mire, (nese kini deshire mund ti hiqni farat ) i vendosim ne nje vazo xhami , duke i vendosur me radhe mos na mbete boshllek ne meset e tyre.
Ne nje tenxhere shtojme te gjithe perbersit me lart , pervec specave .
I zjejme per 7 minuta , me pas lengun e hedhim ne vazot qe kemi radhitur specat brenda .
Qe te mbyllni mire kapaket beni kete menyre,vendosni kapaket ne fure per 10 minuta ne 100gr C , me pas mbyllni vazot kthejini permbys e lerini deri sa te ftohen.
Turshit do jene gati 7-8 dite ,
Nese i doni per gjate gjith dimrit , verini ne vend te eret pa lageshtire.
Ne te njejten mynyre mund te beni dhe specat djegse vete se duhet ti shtoni 1 luge supe me teper sheqer
Dimer te mbare ju uroj
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment