Perbersit:
1. Per brumin:
250 gr gjalpe.
130 gr sheqer .
2 veze.
500 gr mjell i zakonshem.
Lekure portokalli i grire . 1 bust vanilje.
1 luge kafeje baking powder.
2. Per kremin na duhen.
250 gr qumesht
250 ge krem qumeshti.
3 veze ( nje e plote dhe dy te verdha)
60 gr sheqer pluher.
50 gr mjell te zi ( nese kini ndryshe shtojin mjell te zakonshem)
50 gr cornflour. ( nese nuk kini perdorni niseshte )
Lengun e dy limonave .
Dhe lekuren e dy limonave , te grire me rende.
3. Per merengen na duhen:
100 gr te bardha vezesh
200 gr sheqer kristal.
Per zbukurimin e tartes bajame te grira .
Pergatitja :
1.Brumi:
Vendosim ne nje ene guzhine perbersit e brumit ( nese kini mikse punojine me te nese jo me dore ) e punojme deri sa te mare nje forme te bukur , e vendosim ne frigorifer reth 30 minuta .
Mbas 30 minutave , e marim e shtrojme ne nje forme tarte ose tepsi , te lyer me gjalpe , e ngjeshim me pellemben e dores ne te gjitha anet . E vendosim ne fure ne 170gr C per 20 minuta , e heqim e leme te ftohet.
2. Kremi:
Vendosim te gjithe perbersit e kremit nje nga nje sipas radhes ne mikser i rahim deri sa te behet nje krem. Kremin e vendosim brenda ne tepsi ku poqem tarten (tarta e ftohte) .
3. Merengen:
Marim te bardhat e vezve dhe sheqerin i rahim me mikser deri sa mos te bjere nga ena , pasaj me ndihmen e nje korne zbukuroni nga siper tarten me merengen qe pergatitem.
Hedhim nga siper dhe bajamet e grira.
E vendosim per 10 minuta ne fure vetem siper per te pjekur ne 180 gr C . Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment