PERBERSIT:
6 kokrra veze ,
100g sheqer ,
250g maskapone,
biskota te forta,
kakao,
kafe,
50ml amareto
Pergatitja:
Ne fillim ndajm te bardhen nga e verdha e vezes ne dy ene e rrahim te bardhen e vezes me rrahse elektrike derisa te behet shkum dhe jo e lengshme,ne nje ene tjeter rrahim te verdhen e vezes me sheqerin perseri me rrahse elektrike.
Me pas i shtojm maskaponen i rrahim derisa te mar ngjyre te verdh te hapur dhe te behet mas kremoze me pas e hedhi te bardhe tek masa e pergatitur dhe i trazojm me luge me kujdes ne menyre qe mos te behet me kokerriza.
Me pas marim nje ene hedhim kafen dhe amareton i pezjem bashke dhe ne te fillojm njomim biskotat dhe i shrojm ne nje tave me pas hedhim nje shtres kreme i hedhim dhe nje shtres kakao me pas i vendosim perseri biskota hedhim perseri shtres kremi dhe nje shtres kakao dhe tiramisuja perfundon duhet lene disa ore ne figorifer.
Esht mir ta pergatisim ne dark dhe ta sherbejm diten tjeter qe embelsira te jete e mpliksur sa me mire dhe prite pjeset me mire.
Ju befte mire
E falenderoj Sjoraden Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim
ju lutem cfare eshte amareto,flm
ReplyDeleteLloj pije, flm :)
Delete