Wednesday, August 14, 2013

Torta Tiramisu Verore. (Receta nga alma Dudi Palokaj)

 

Perberesit. 
Biskota Savoiardi 20 cope , 500 gr luleshtrydhe ,250 gr pana,250 gr maskarpone,150 gr sheqer. 3 veze .

Pergatitja:
Vezet ndahen te bardhat nga e kuqja .

Te bardhat tunden me mikser ose me piru derisa te behen si bore, i perziejme bashke me maskarpone. Merret nje kuqe e vezes dhe per zihet me sheqer 100 gr. Kur te formohet si krem e perziejme me kremin e maskarpones qe pregatitem me pare. Me ndihmen e nje frullatori grijme 400 gr luleshtrydhe.100 gr luleshtrydhe i presim me copa te vogla me thike dhe i perziejme me pana montata.

Marrim biskotat Savoiardi dhe i ngjyejme ne luleshtrydhet qe kemi fruluar me pare dhe i rreshtojme ne nje tepsi (une perdor pirofila xhami ) siper biskotave shtrojme panen me copat e luleshtrydheve.

Pjesen tjeter te luleshtrydheve e perziejme ne menyre jo uniforme me kremin e maskarpones dhe e shtrojme siper panes. Futet ne frigorifer per te pakten tre ore ose ne frizer (tek ngrica) per 1 ore e 30 '.

E falenderoj Almen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur.

No comments:

Post a Comment