Monday, August 19, 2013

Trung cokollate. (Receta derguar nga: Hektor Lediona Hito)


Perberesit:
- 400gr. Cokollate
- 250gr. Gjalpe
- 2 pako ose 400gr biskota
- 1 filxhan caji sheqer pluhur
- 1/2 filxhan qumesht
- 1 filxhan thelpinj arra
- 2 luge gjelle konjak.

Pegatitja:
Vendosim ne nje tenxhere gjalpin ne pjese te vogla, cokollaten, sheqerin pluhur, qumeshtin. E vendosim tenxheren ne zjarr te ulet, duke perzier here pas here, nderkohe marrim nje tas te thell, hedhim brenda biskotat duke i coptuhar lehte me dore ne pjese te vogla, hedhim gjithashtu ne tas edhe arrat, i perziem. Kur cokollata shkrin dhe eshte gati 1 min. Para se ta largojme tenxheren nga zjarri hedhim dy lug konjak, duam qe cokollata te mos te jete shume e nxehte dhe e lem te vaket paksa, hedhim cokollaten te tasi i biskotave dhe i perziejm te gjitha. Hapim nje pjese plasmasi te holle memvrani per guzhine mbi te vendosim perzieren qe kemi pergatitour, e krijojm me duar ne forme trungu, e mbeshtjellim nga te gjitha anet ne menyr paksa te shternguar qe te marri formen e duhur e vendosim ne ngrirjen e frigoriferit per 2 ore eshte gati.

- Nje keshille pas cdo here qe e servirni mirmbahet perseri ne ngrirjen e frigoriferit, sepse eshte nje embelsire e ftohte dhe me temperatoyren e ambjentiti shkrihet kollaj.

Miq te dashur provojeni eshte nje recet e lehte dhe e mrekullueshme si ne pamjen e jashtme gjithashtu dhe ne shije per te befasuar miqte dhe te afermit tuj ju pershendes 

E falenderoj Hektorin! Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur!

Ps. Foto eshte mare nga interneti sa per ilustrim!

No comments:

Post a Comment