Thursday, September 26, 2013

Amareta dyngjyreshe:



Perberesit:
100g gjalpe
100g e sheqerit
1 vezë
130g miell
115g miell + 15g kakao

Pergatitja:
Gjalpin dhe sheqerin përzierjme deri sa te krijohet nje mase e butë. Shtojme vezën, i përzijme. Ndani masen në dy tase. Vëmë mënjanë një pjesë .

Tek i pari shtojme 130 g miell, dhe e punojme brumin sa te behet elastik… kurse tek i dyti shtojme , shtojme 115 g miell + 15 g kakao i përzierjem dhe punojme brumin si me pare sa te behet elsatik...! Brumi ftohet për të paktën një orë.

Veproni sipas udhezimeve ne foto! Rjeshta 6mm trashë me kakao dhe 4mm trashasia e rrjeshtave te bardhe!

Ngrohet paraprakisht furra në 175 º.
Piqen 15 minuta në 175 º

Suksese 

No comments:

Post a Comment