Perberesit:
600 gr miell ,
125 gr sheqer ,
75 gr gjalp ,
25 gr maja birre, (tharm) perdoret per zenien e brumit
2 veze,
50 ml qumesht ,
lekuren e nje limoni .
Pergatitja:
Leme te shkrije gjalpi ne temperatur ambjenti ,me pas marim miellin lem hapsir ne mes ,tresim ne qumesht te vaket majan ,hedhim ne miell te gjith perberesit dhe formojm brumin ,me pas e ndajm ne dy pjes ku formojme nga nje pet me trashesi 2 cm , me formen e nje gote i presim ne rathe i bejm mbushjen , me se te deshironi ,reçel,nutela ,krem pastiçerie ,siper vendosim mas brumi te prer i ngjeshim mire anet mos te dal mbushja dhe i japim forem perseri me got qe te ngjis mire ,pasi i kemi mbaruar i vendosim ne tepsi me leter kuzhine ,i leme te dyfishohen ,para se ti pjekim i lyejme me qumesht dhe i pjekim ne furre te nxehur 200 ° per 25 mint . Ju befte mire
No comments:
Post a Comment