Perberesit per 20 racione:
1 filxhan caji arra te shtypura
1/4 luge e vogel sode
2 e 1/2 filxh,, caji mjell qe fryhet vete (miell per embelsira),
1 e 1/2 filxh,, caji sheqer
6 luge supe qumesht
1 gote uji me vaj lule dielli
250 gr cokollate e shkrire
1/2 luge uthull
4 veze
Per sherbetin na duhen:
3 gota sheqer
3 gota uje
2 luge leng limoni
Pergatitja:
Vendosni te gjithe perbersit me lart sipas radhes, ne enen e mikserit, i rrahim te gjitha 5 minuta. (ne pa mundesi te mikserit i rrahim me telin e kuzhines per 8 minuta )
Lyejme tepsine e fures me gjalpe dhe me mjell.
Hedhim masen qe rahem ,,, e vendosim ne fure ne 180 grC, per 50 - 60 minuta.
Gjate pjekjes te embelsires, pergatisim sherbetin:
Sherbetin nga ora qe do mare vale zjejeni 7 minuta. Sapo embelsira te dale nga fura hidhini sherbeti, cpojeni nga siper me majen e thikes. Lereni te ftohet , e te pije sherbetin para se ta prisni .
Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment