Perberesit:
500 gr melci,
1-filxh oriz,
2-peta,
dhe erezat: piper te kuq piper te zi, rigon dhe nje tufe dhjozmo.
Pergatitja:
Veme melcite ne nje tenxhere me uje dhe i leme te ziejne per 10 min nga momenti qe marin vale. I marim, i presim ne copa te vogla, i veme ne tigan me pak vaj dhe i skuqim gjer sa te ndryshojne ngjyre, i hedhim orizin lengun e melcive dhe i lejme te ziejne. Hapim petet si te byrekut ose i marim te gatshme. Lyejme tepsine me pak vaj shtrojme njeren pete hedhim mbushjen dhe nga lart peten tjeter.
E presim e sperkasim me pak uje dhe e pjekim ne 180gr perreth 30 min...Ju befte mire
E falenderoj Ervinen! Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur!
No comments:
Post a Comment