Thursday, September 5, 2013

Pasta di zucchero(brume me sheqer pluhur) Receta nga Esmeralda Geci


Me kete recet mund te dekorojme torta te ndryshme mund te bejm lule dhe forma te tjera..

Perberesit:
50 gr (glucosio) ose mjalte
500gr shqer pluhur
30 gr uje
5 gr xhelatine peshku
ngjyroses qe predoren ne kuzhin

Pergatitja:
Vendosim ne nje ene me uje te ftohte xhelatinen e peshkut ne menyre qe te zbutet, vendosim ne zjarr nje ene tjeter ku vendosim ujin me (glukose) ose mjaltin qe te shkrihen pastaj shtojm xhelatinen e shtrydhur nga uji qe e kishim vendosur per tu zbutur i perziejm derisa te tretet dhe xhelatina pastan kete perberje e hedhim te sheqeri pluhur dhe punojm derisa te behet brum ne fund mund te shtojme ngjyroses sipas deshires 

E falenderoj Esmeralden 

No comments:

Post a Comment