Perberesit per torten :
200 gr miell ,
50 gr niseshte,
160 gr sheqer,
3 veze,
nje filxhan kafe me qumesht ,
50gram kakao ,
1 buste lievito ,(pluhur per embelsira, peciv, baking powder)
150 gr gjalpe.
Per kremin nevojitet:
500gr mascarpone .
tre te bardha vezesh dhe 50 gr sheqer.
(Une i hedh edhe pak limoncello nje luge gjelle kjo eshte sipas deshires)
Per kremin e cokollates duhet:
Nje cokollate e zeze ose fondente
300 gr 50 gram sheqer pluhur
50 gr gjalpe.
Per dekorimin na duhet:
100 gr cokollate (gocce di cioccolato ) ose nje cokollate e grire me thike.
Pregatitja:
Perziej me rradhe vezet,gjalpin,sheqerin,qum
Shkrijme cokollaten (bagnomaria) dhe i hedhim brenda sheqerin pluhur dhe gjalpin . E perziej me mire . Kur torta te jete pjekur dhe ftohur e prejme ne dy disce dhe brenda i hedhim kremin e bardhe. E mbyllim dhe siper i hedhim kremin e cokollates. Dhe ne fund cokollaten e grire . Ju befte mire
No comments:
Post a Comment