Thursday, September 5, 2013

Torte me Cokollate (Receta nga Alma Dudi Palokaj)







Perberesit per torten : 
200 gr miell ,
50 gr niseshte,
160 gr sheqer,
3 veze,
nje filxhan kafe me qumesht ,
50gram kakao ,
1 buste lievito ,(pluhur per embelsira, peciv, baking powder)
150 gr gjalpe.

Per kremin nevojitet:
500gr mascarpone .
tre te bardha vezesh dhe 50 gr sheqer.
(Une i hedh edhe pak limoncello nje luge gjelle kjo eshte sipas deshires)

Per kremin e cokollates duhet:
Nje cokollate e zeze ose fondente
300 gr 50 gram sheqer pluhur
50 gr gjalpe.

Per dekorimin na duhet:
100 gr cokollate (gocce di cioccolato ) ose nje cokollate e grire me thike.

Pregatitja:
Perziej me rradhe vezet,gjalpin,sheqerin,qumeshtin ,miellin,niseshten,lieviton dhe kakaon.e perziej me per rreth 6 minuta me luge . Brumin e hedhim ne nje tepsi te lyer me gjalpe dhe e pjekim per 35 -40 min ne furre te parangrohur me 170 grade. Nderkohe pregatisim kremin e bardhe . Tundim te bardhat e vezeve deri sa te formohet nje shkume e bardhe dhe e dendur. Hedhim sheqerin dhe mascarponen dhe e perziej me mire . Kremin e mbulojme dhe e fusim ne frigorifer. Pregatisim kremin e cokollates .

Shkrijme cokollaten (bagnomaria) dhe i hedhim brenda sheqerin pluhur dhe gjalpin . E perziej me mire . Kur torta te jete pjekur dhe ftohur e prejme ne dy disce dhe brenda i hedhim kremin e bardhe. E mbyllim dhe siper i hedhim kremin e cokollates. Dhe ne fund cokollaten e grire . Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment