- PERBERESIT:1 kg patllxhan te vegjel ,500 gr speca te kuqe ,500 ml vaj ulliri ,2 gota uje ,1 got uthull ,2 filxhan kafeje krip,gjethe dafine ,hudhra ,majdanos ,piper koker i zi,sipas deshires spec djeges .Lajme specat , patellxhanet , i grijm ne ripa te holle ,me pas ne nje tenxhere hedhim uje , e vem te ziej ,me pas e heqim nga zjarri ,hedhim patellxhanet , i lem per 4 ore , i derdhim ujin dhe i kullojm mire , fillojme ti shtrojme ne vazo duke hedhur nga nje shtrese speca , patellxhanet erezat , dhe nga pak krip koker madhe dhe keshtu veprojme ,me pas ne nje ene hedhim ujin uthullen dhe kripen e mbetur ,i perziejme dhe ja hedhim vazos , shtojme vajin e ullirit , i vulosim mire dhe i lem ne vend te fresket per 10 dite . Ju befte mire :)E falenderoj Silvanen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
Wednesday, September 25, 2013
Patellxhane Turshi (Receta nga Silvana Belishaku)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment