Saturday, September 14, 2013

PJESHKA TE MBUSHURA (Receta nga Esmeralda Geci)



Perberesit:
6 pjeshka
100 gr biskota amareti
60 gr cokollat te grire
2 luge gjelle kakao
2 te verdha veze
100 gr sheqer
30 gr burro

Pergatitja:
Ndajme ne gjysem pjeshket dhe i pastrojm ne mes me ane te nje luge duke krijuar vrime te madhe dhe pjesen e mbrendeshme te pjeshkes qe hoqem e shypim me nje piru pastaj ne nje ene rrahim dy te verdhat e vezes me sheqerin derisa te behen si shkum ndersa ne nje ene tjeter therrmojm biskotat dhe cokollaten e grire dhe kakaon i perziejm bashk,pastaj bashkojm te gjith perberesit dhe mbushim pjeshket dhe siper cdo pjeshke hedhim dhe pak gjalp dhe i vendosim ne furre per 45 min ne 180°c. Ju befte mire 

E falenderoj Esmeralden  

No comments:

Post a Comment