Perbersit:
7 cope pete te holla.
400 gr fije kadaifi.
150 arra.
1 filxhan i vogel sheqer.
1 luge e vogel kanelle.
Sherbeti.
3 gota sheqer.
3 gota uje .
Pak leng limoni.
Pergatitja:
Pjekim ne furre fijet e kadaifit te lyera me pak gjalpe. Sa te marin ngjyren e pjekjes. Mbas pjekjes e shtypim pak me dore fijet e kadaifit, shtojme ,sheqerin, kanellen, dhe arrat e shtypura.
Marim nje pete ne ane te saj vendosim kadaifin qe pergatitem me larte(e bejme rolo si bejme dredhaniku)
E presim ne kater pjese , i renditim ne tepsi te lyer me vaj. Ne te njejten menyre veprojme me petet e tjera. I lyejme nga siper me gjalpe , dhe i pjekim per 35 minuta ne 180 gr C. Sherbetin e zjejme per 5-7 minuta.kadaifi i nxehte sherbeti i ftohte . Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment