Wednesday, September 11, 2013

Torte (Receta e derguar nga Sjorada)



Per panispanjen duhet:
3 veze 
100 gr sheqer
80 gr kako
20 ml vaj
200 gr miell

Per kremin na duhen:
250 gr gjalp
1 Bustin vanilje
150 ml qumesht
1 pako gelatin per Torte ( 200 g qershi te konservuar 50g sheqer 30ml uje )
1 pako biskote 200 gr per torte

Marin vezet i ndajm te bardhat nga te verdhat ne dy ene fillojm te rrahim te bardhat me rrahse elektrike derisa te behet shkum dhe mos te bjer nga ena,ne enen tjeter te verdhave u shtojm sheqerin kakaon i rrahim i shtojm miellin dhe vajin dhe i rrahim derisa te behet nje mas kremoze ( Kujdes mos te krijohen kokerriza) me pas i bashkojm me te bardhen i trazojm mir dhe i hedhim ne nje tave ku e vendosim ne 200 grade per 30min.

Per kremin:
Marin xhelatinen e hedhim ne nje tas i hedhim pak uje dhe e rrahim derisa te behet kremoze dhe e lem 15 min,ne rrahse hedhim gjalpin vaniljen dhe qumshtin dhe i lem te rrihen per 15min ku te behet mas kremoze dhe i shtojm xhelatinen dhe i lem te trazohen perseri per 15 min me pas e heqim.

Marim qershite, i hedhim ne mikser hedhim sheqerin ujin dhe i mixojm sa te behen pure dhe e lem ne figorifer per 1 ore.

Marin biskoten e vendosim ne nie tabaka dhe hedhim masen e qershise, presim panispanjen ne dy pjese mbi qershi vendosim nje shtres panispaje hedhim krem.

Vensosim pjesen tjeter te panispas hedhim krem dhe (dekori sipas deshires) persiper i grijm pak cokollat dhe e vendosim ne figorifer per 5 ore. Ju befte mire 

E falenderoj Sjoraden 

No comments:

Post a Comment