Perberesit:
500gr arra,
300gr gjalp,
1 pako peta,
2-luge sheqer,
2-luge kanele,.
Per sherbetin:
700gr sheqer,
5 gota uje,
lengun e gjys limoni.
Pergatitja:
Vejme ne tas arrat e grira, kanelen dhe sheqerin dhe i perziejme,shkrijme dhe gjalpin. Marim tepsine e lyejme me gjalp dhe fillojme shtrimin e peteve duke i lyer cdo njerem mire me gjalp,ne peten e gjashte hedhim gjysmat e arrave, fillojms prape shtrimin e peteve duke i lyer vazhdimisht me gjalp shtrojme dhe arrat e mbetura dhe vendosim petat e fundit.Presim bakllavan ne copa dhe i hedhim gjalpin e mbetur nga larte.E pjekim ne temp te ulet ne 120gr rreth 2 ore.Kur te jete gati e heqim e lejme te ftohet pak dhe i hedhim sherbetin e ftohte.Sherbetin e vejme te ziej nga momenti qe mer vale e lejme 10 min ne fund i hedhim lengun e limonit dhe e lejme te ftohet. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment