Perberesit:
1 Kg Pete te holla. (une perdora te blera te gatshme)
500 gr Gjalpe.
400 gr Fistikia (ose arra)
1 Filxhan caji Sheqer.
1 e1/2 Luge kafeje kanelle.
1 e 1/2 Karafilka te shtypura.
Per sherbetin:
3 Filxhane sheqer
3 Filxhane uje
Kanelle dhe pak leng limoni.
Pergatitja:
1- Perzjejme (Arrat) ose fistikiat, me kanellen, sheqerin, dhe karafilin e shtypur.
2-Shkrijme gjalpin.
3-Hapim petet .
4-Lyjme mire e mire tepsine me gjalpe.
5-Fillojme me shtrimin e petve, nje pete pak gjalp, nje pete pak gjalpe... sapo te arihen 5-6 pete vendosim nje shtrese me arra qe pergatitem me larte .
6- Vazhdojme me shtrimin e petve me radhe deri sa te na mbarohen (cdo 5 -6 pete nje mbushje)
7- Gjalpi qe na mbeti e sperkatim nga siper bakllavane.
8- Presim bakllavane ne ke forme te duam.
9-Pjekim bakllavane ne 180grC per 45 -50 minuta.
Sherbeti:
Zjejme sheqerin me ujin me nje bastun kanelle dhe pak limon per 10-15 minuta .
Sherbeti i nxehte bakllavaja e ftohte. Ju befte mire :)
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
1 Kg Pete te holla. (une perdora te blera te gatshme)
500 gr Gjalpe.
400 gr Fistikia (ose arra)
1 Filxhan caji Sheqer.
1 e1/2 Luge kafeje kanelle.
1 e 1/2 Karafilka te shtypura.
Per sherbetin:
3 Filxhane sheqer
3 Filxhane uje
Kanelle dhe pak leng limoni.
Pergatitja:
1- Perzjejme (Arrat) ose fistikiat, me kanellen, sheqerin, dhe karafilin e shtypur.
2-Shkrijme gjalpin.
3-Hapim petet .
4-Lyjme mire e mire tepsine me gjalpe.
5-Fillojme me shtrimin e petve, nje pete pak gjalp, nje pete pak gjalpe... sapo te arihen 5-6 pete vendosim nje shtrese me arra qe pergatitem me larte .
6- Vazhdojme me shtrimin e petve me radhe deri sa te na mbarohen (cdo 5 -6 pete nje mbushje)
7- Gjalpi qe na mbeti e sperkatim nga siper bakllavane.
8- Presim bakllavane ne ke forme te duam.
9-Pjekim bakllavane ne 180grC per 45 -50 minuta.
Sherbeti:
Zjejme sheqerin me ujin me nje bastun kanelle dhe pak limon per 10-15 minuta .
Sherbeti i nxehte bakllavaja e ftohte. Ju befte mire :)
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment