500 gr miell
200 mil Uje te vaket
2 luge gjelle vaj
150 gr gjize
15 gr kfasac (maja)
2 luge mesatare ( te sheqerit) krip
1 ve per lyerje
Hapim nje vrime ne miell, hedhim kfasacin(majen) te pergaditur me heret, ne kete menyre, (Per te ardhur maja me shpejte hedhim pak uje, pak miell, dhe pak sheqer)
Pastaj hedhim vajin,gjizen, kripen,gradualishte duke perzier hedhim ujin. Formohet brumi ne forme te topit, mbulohet dhe lihet te qendroj 15min. Pas kesaj kohe presim brumin nga siper( si ne foto) dhe e mbulojme me qese najlloni. Lihet te qendroj 1 ore ne vend te nxehte. Ndajme brumin ne dy pjese dhe japim format si ne foto. (Menyra se si i ipet forma tregojne fotot). Ne fund vendoset ne tepsi te mbuluar me leter per pjekje dhe lyhet me vzen e rrahur. Picet ne temp. 200 grade, afro 30 min. Ju befte mire :)
E falenderoj Vloren :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshtei/e mirepritur :)
200 mil Uje te vaket
2 luge gjelle vaj
150 gr gjize
15 gr kfasac (maja)
2 luge mesatare ( te sheqerit) krip
1 ve per lyerje
Hapim nje vrime ne miell, hedhim kfasacin(majen) te pergaditur me heret, ne kete menyre, (Per te ardhur maja me shpejte hedhim pak uje, pak miell, dhe pak sheqer)
Pastaj hedhim vajin,gjizen, kripen,gradualishte duke perzier hedhim ujin. Formohet brumi ne forme te topit, mbulohet dhe lihet te qendroj 15min. Pas kesaj kohe presim brumin nga siper( si ne foto) dhe e mbulojme me qese najlloni. Lihet te qendroj 1 ore ne vend te nxehte. Ndajme brumin ne dy pjese dhe japim format si ne foto. (Menyra se si i ipet forma tregojne fotot). Ne fund vendoset ne tepsi te mbuluar me leter per pjekje dhe lyhet me vzen e rrahur. Picet ne temp. 200 grade, afro 30 min. Ju befte mire :)
E falenderoj Vloren :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshtei/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment