Monday, October 7, 2013

Buke "Zapata" (Receta e derguar nga Sajmira)


Per para brumin na duhen. Miell 1 e 1/ 2 filxhan caji . Maja buke 1 luge te vogel. Uje nje filxhan caji (jo te nxehete, nga cezma)
Per buken: Maja buke 2 luge te vogla. Mjell 3 filxhane caji. Kripe 2 e 1/2 lucka te vogla caji. Plhur qumesht 2 luge supe . Vaj ulliri 3 luge supe. 3 Filxhane me uje te vaket..
Pergatitja:
Fillimisht fillojme me parabrumin .
Perzjejme te gjithe perbersit e parabrumit , i punojme mire per pak dhe i leme gjithe naten te mbuluara me nje picete.
Ne nje ene gatimi vendosim te gjithe perbersit e bukes, parabrumin qe pergatitem , dhe ujin pak nga pak deri sa te na behet nje brume i bute.
E vendosim brumin ne siperfaqe qe hapim petet dhe e punojme reth 10 minuta
Marim brumin e leme 30 minuta te fryhet , sapo te dy fishohet brumi e vendosim ne nje tepsi te shtruar me leter fure , e leme te fryhet per 1 ore ne tepsi ,,,te mbuluar me picete te lagur me uje ose me mevran... sapo te fryhet ,parangrohim furen ne 220 gr C per 20-25 minuta pjekja ,deri sa te marin gjyren e pjekjes .

No comments:

Post a Comment