Perberesit:
Per brumin:
700gr miell,
2 luge kafe uthull,
5 luge kafe vaj,
1 luge kafe kripe dhe uje te vaket.
Per mbushjen:
1 kg spinaq,
1 veze,
kripe, vaj
Bejme brumin me perberesit dhe e lejme 30minuta, nderkohe pergatisim mbushjen...Marim spinaqin e pastrojme mire e mire e grijme dhe e hedhim ne nje tenxhere te thelle hedhim vaj dhe e skuqim per pak minuta,me pas shtojme uje dhe e lejme te zihet ne zjarr te avashet derisa te zbutet. I shtojme kripen e heqim nga zjarri rrahim vezen me pirun dhe e hedhim tek spinaqi gjella eshte gati nese duam mund te shtojme dhe copa djathi. Marim brumin e ndajme ne 2 pjese dhe pjesen e pare e ndajme ne 8 pjese te vegjel dhe i hapim nje nga nje sa nje pjate dhe cdo pete e lyejme me niseshte i vendosim njera mbi tjetren dhe hapim nje pete te madhe e hedhim ne tepsi ku i kemi hedhur vaj hedhim te gjithe gjellen siper hedhim peten tjeter te cilen e kemi bere si peten e pare. Presim byrekun i hedhim vaj siper dhe e pjekim per 30minuta ne 180grade.J u befte mire
No comments:
Post a Comment