Perberesit:
300gr arra (prera ne copa te medha)
180-gr buke e thekur (galete) ,
2-luge pluhur pjekes(bejkin pawde,peciv),
2-luge kanele,
200-gr gjalp,
1-filxh caj sheqer,
6-veze te ndara e bardha nga e kuqa.
Per sherbetin:
2-filxh caj sheqer,
2-filxh uje,
nje lug leng limoni.
Pergatitja:
Ne nje tas hedhim arrat,galetat,kanelen,pluh
Shtojme dhe te kuqet e vezeve nje nga nje duke e perzier.Me pas shtojme masen e thate duke e perzier mire.Ne nje tas tjeter rrahim te bardhat e vezeve gjer sa te behet me fllucka ,e hedhim te brumi duke e perzier me kujdes nga poshte lart.
Lyejme formen me gjalp hedhim brumin dhe e pjekim ne furre te ngrohte ne 170gr rreth 35 min.Kur ta heqim e lejme te ftohet mire ,dhe vejme sherbetin te zieje,per 10 min.
Presim piten dhe i hedhim sherbetin.E lejme te ftohet dhe sherbejme. Nje embelsire jo e zakonshme por fantastike ne shije. Ju befte mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment