Përbërësit për 4 persona:
Për bazën :
110 g çokollatë (kakao 50%),
85 gr gjalpe ,
1 lugë gjelle kafe e tretur në 1/2 lugë gjelle ujë të vluar,
150 g sheqer pluhur,
1 lugë çaji vanilje ose një lugë çaji ekstrakt vanilje,
2 vezë të mëdha,
60 g miell,
1/4 lugë çaji kripë,
60 g lajthi te bluara.
Për mbushjen:
110 g djathë krem si Filadelfia,
40 g gjalpë i zbutur,
75 g sheqer pluhur,
1/2 lugë çaji vanilje ose 1/2 lugë çaji ekstrakt vanilje, 1/2 lugë çaji kanellë
Për GLAZUR:
85 g çokollatë e errët,
gjalpë 15 g,
60 g krem pana,
kafe 1/4 lugë çaji çastit tretur në 1/2 lugë gjelle ujë të vluar...
PERGATITJA:
Shkrime cokolladen dhe gjalpin hedhim kafen dhe sheqerin pluhur perzim me tel dore pastaj hedhim vezet,vanilen ,miellin dhe lajthite.
E perziejme mire dhe e hedhim ne nje tepsi katrore (anen 20cm) E pjekim 180°C .. Pasi eshte pjekur nxjerim nga tepsia.
Masa per mbushje:
Hedhim bashke gjithe perbersit me nje ene dhe tel dore e perzijejme dhe e hedhim mbi pandispanjen dhe ne fund hedhim glazuren...Ju befte mire
Ps. foto eshte marre nga interneti sa per ilustrim.
E falenderoj Elmedinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment