Thursday, October 17, 2013

Embelsire "Pavlova" (Receta e derguar nga Diana)



Perberesit:
6 veze (vetem te bardhat) 
300g Sheqer 
1 lug te madhe uthull e bardhe (qe perdorni per sallat)
Shllag ose hopla per dekorim
Fruta te buta (sipas deshires per dekorim)

Pergatitja:
Rrahim te bardhat e 6 vezeve me mikser dhe me 2 gishta kryp deri sa te behen si bore! Me pas pak e nga pak dhtojme sheqerin duke vazhduar rrahjen e vezeve me mikser, ne fund shtojme edhe uthullen dhe vazhdojme perzierjen!

Mundeni me be cdo forme qe deshironi por ju rekomandoj nje torte te madhe qe ban minimum 8 cm trash sepse mbas pjekes ulet pak tortja... E parangrohim furren ne 150℃ dhe pasi fusim torten e ulim ne 110℃ dhe me e leme te piqet per 1 ore.

Pas ftohjes se saj e dekorojme persiper me shllag apo hopla dhe fruta te vuta sipas deshires. (luleshtrydhe, manaferra, etj...)

Ju befte mire 

No comments:

Post a Comment