Perbersit:
1/2 Kg Baklla.
1Qepe te madhe te prere vogel.
2 Thelpinj hudhre te shtypura.
1 Kuti me salce domatesh (Reth 200-250 gr)
1/2 Tufe majdanos.
1 Spec te prere vogel.
1/2 Luge kte vogel sheqer.
Pergatitja:
Nje nate me pare vendosim Bakllat ne uje.
Ne nje tenxhere nxehim vajin skuqim qepen dhe hudhren. Shtojme dhe Bakllat,salcen e domates , specin,sheqerin, kripe, piper te zi,shtojme dhe uje deri sa te mbulohen Bakllat.
I leme te zjejne deri sa te zbuten.
Me pas i hedhim ne nje tave "Pireks" shtojme majdanosin, shtojme dhe 2-3 gota uje dhe i futim ne fure te parangrohur ne 180 gr C, deri sa bakllave mos u mbeten lengje. Jane gati dhe super te mira sidomos per meze Ju befte mire
No comments:
Post a Comment