Thursday, October 24, 2013

Eskallop mishi me kerpurdha dhe perime me curry (Receta nga alma Dudi Palokaj)


Perberesit per kater persona:
12 feta te holla mishi (vici,derri,pulle) si te deshironi. 
300 gr kerpurdha shanpinjon ,
kripe ,
piper, 
koncentrat domatesh (salce koncetrat) 1 luge gjelle 

Per perimet duhen: 
1 kungull i vogel jeshil,
1 spec jeshil,
1 spec i kuq,
1 karrote, 
gjysem qepe, 
majdanoz ,
curry (esence pluhur) 
spec djeges,
hudher (1 thelb) 
vere te bardhe 1 gote uji. 

Ne nje tigan (tenxhere) hedhim vaj ulliri dhe shtrojme fetat e mishit te marinuara me kripe dhe piper te zi. I leme te skuqen me flake te mesme per 1 min nga njera ane dhe 1 min nga ana tjeter pastaj i hedhim gjysmen e gotes se veres se bardhe dhe e lejme te avulloje. Nderkohe ulim flaken ne minimum. Kur vera avullon i hedhim kerpurdhat gjysmen e thelbit te hudhres te grire imet dhe 1 luge gjelle me salcen koncentrat dhe majdanoz. I hedhim nje gote me uje dhe e lejme te zieje. ne nje tenxhere tjeter hedhim vaj ulliri gjysmen e qepes dhe me rradhe te gjitha perimet e tjera te grira zhyliene (ne forme te holle dhe pisigjate), karroten, specat dhe kungullin. Me pas i hedhim gjysmen e gotes se veres se bardhe dhe piper, majdanos kripe dhe ne fund curry. I leme te skuqen me flake ne minimum per 10 min duke i hedhur here pas here pak uje qe mos te ngjiten. Kur te jene gati i vendosim ne pjate si jane ne foto. Ju befte mire :)

E falenderoj Almen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)

No comments:

Post a Comment