200 ml Qumesht
Miell
4 kokrra Veze
2 luge gjelle Vaj
1 luge gjelle Maje birre
kripe
Pergatitja:
Hedhim ne nje ene 200 ml qumesht, 4 kokrra veze, 2 luge vaj, 1 luge maje birred he kripe, I trazojme dhe i shtojme miellin derisa mas ate behet homogjene. E leme te vije per 20 min dhe e hapim me miell ne tavoline. Me gote e ndajme ne forma sipas deshires, nderkohe qe vendosim vajin ne felter. Pasi vaji te jete ngrohur mire, hedhim format e pergatitura ne feltere dhe pasi te jene ferguar i dekorojme me sheqer pluhur persiper Ju befte mire
E falenderoj Emirjonen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
Me falni maje birre cka eshte?tharm buke apo dicka tjeter?!
ReplyDeletePerdoret per zenien e brumit, me duket se ndryshe i thone "kfac", flm
Delete