Perberesit:
200 gr gjalp,,
100gr miell misri te imet,,
1 kg qumesht,,
500 gr sheqer,,
4 veze,,
2 gota uje,,
1 pako peta (te njoma)
1 shkop kanele dhe lekuren e nje limoni..
Pergatija:
Veme ne tenxhere nje got e gjys sheqer,ujin kanelen dhe lekuren e limonit..I vejme te ziejn duke i berzier qe te shkrihet mire sheqeri..Nga momenti qe mer vale e lejme per 10 min te ziej,kur te jet gati e lejme te ftohet..Vejme qumshtin te ziej bashke me sheqerin e mbetur bashke me nje luge gjalp,i perziejme gjer sa te mari vale..
Ne nje tas hedhim vezet dhe miellin e misrit dhe i perziejme dhe i hedhim te qumshti duke e berzier shum shpejt me tel kuzhine gjer sa masa te trashet..
Shkrijme gjalpin,lyejme tepsine dhe shtrojme gjashte peta poshte duke e lyer cdo njren me gjalpe,,shtojmkremin nga lart..
Shtojme nga larte petat e mbetura duke e lyra dhe kto te gjitha me gjalp..E presim dhe gjalpin e mbetur ja shtojme nga lart,,e pjekim ne 180 gr perreth nje ore..
E heqim nga furra e leme pak te ftohet dhe i hedhim sherbetin e ftohur..Tju bej mire
E falenderoj Ervinen Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur.
No comments:
Post a Comment