Perberesit:
- 130 gr cokollate per zierje
- 6 veze
- 130 gr gjalp
- 100 gr sheqer pluhur
- 1 vanilla sheqer
- 100 gr miell
- nje luge te cajit aditiv
- 2 hoplla (schlagobers)
- 3 cokollata te bardha (jo cokollat te kuzhines, po psh. Milka e bardh. gjithsejt 300gr)
- marmelade te kajsis 200gr
- Kokos
- Rafaello
Pergatitja:
-Vezet i ndan, te bardhen e vezes e rrahim me mixer dhe me pas i hedhim sheqerin.
- Me nje ene tjeter hedhim: gjalpin, sheqerin pluhur vanilla dhe te kuqen e vezes...
Te gjithat i perziejme (per deri sa te
nxehet fura, un e qes qokollaten me nje piate dhe e fus ne furre qe te shkrihet).
Cokollaten e shkrire miellin aditivin i hedhim ne kete mase dhe i perziejme.
Tani perzijme dy masat, me nje lug jo mixer!
Sa me shpejt behet perzirja aq me mire behet torta
Piqet 45 min 180°
Torten e leme gjat nates te ftohet.
Cokollaten e bardh me hoplla (Schlagobers) e ziejme deri sa te shkrihet edhe e heqim nga zjarri dhe her pas here e perzieni qe te mos behet shtrese e forte cokollata, dhe e leme ne frigorifer gjate nates.
Te nesermen kremin e perzieni me mikser, e ndani torten ne 2 pjese dhe e lyeni ne mes me marmellade.
E lyen torten me krem dhe e dekoron me rafaello edhe me kokos. Ju befte mire!
E falenderoj Lolen! Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe, eshte i/e mirepritur!
No comments:
Post a Comment