Perberesit:
2 kl portokall.
2 kl sheqer , qe nga keto 2 kile do hiqni nje filxhan caji qe mos na behet shum i embel.
Pergatitja:
Lajme mire portokallet , i vendosim ne tenxhere , i leme te valojme .
sapo te marin vale ja derdhim ujin , kete gje e perserisim dy here qe tju dale idherimi .
Portokajte i kullojme mire per 15 minuta , me pas cdo portokall e ndajme ne 8 copa .
I vendosim ne tenxhere , bashke me sheqerin , e dy filxhanka te kafese me uje ,
E zjejme reth nje ore me pas e heq menjane .
Diten e nesrme receli ka nxjere te gjith lengjrat , e vendosim prap ne zjar e vazhdojme zjerjen deri sa te shikoni te ntrashet lengu .
( beni proven ne nje gote uje hidhni nje pike leng nga receli nese nuk perhapet eshte gati.)
Recelin e vendosim ne vazo xhami te nxete . qe te mbyllen mire vazot , nxetesia ndihmon ne vulosje te sakte.
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment