Per brumin:
500 gr mjell
220 ml qumesht i vaket
1 veze + nje e bardhe
Pak kripe
75 gr sheqer
50 gr gjalpe
1 qeske me maja te thate
Per sherbetin:
60 gr sheqer
Leng nga dy portokaj
1 gote rakie konjak
Per mbushjen:
25 gr gjalpe i shkrire
120 rush i thate
25 gr sheqer
Arra te shtypura 100 gr
Pergatitja:
Ne nje tenxhere zjejme lengun e portokallit me sheqerin per 5 minuta zbresim nga zjari dhe shtojme konjakun. Ne enen e gatimit te brumit shtojme qumeshtin, majane kripen, vezen, gjalpin, pak nga pak shtojme dhe miellin deri sa te na behet nje brume elastik.
Mbulojme brumin me nje peshqir te paster dhe e leme brumin te fryhet per 1 ore.Ne temperature te ngrohte.
Mbasi te kaloje 1 ore marim brumin me ndihmen e hapesit te peteve, hapim nje pete 35x35 pothuajse. Sperkatim me gjalpe siper me sheqer dhe rush te thate dhe pak arra, e mbledhim rolo ,i presim me thike si tregon dhe foto.
I vendosim me radhe ne tepsi i lyejme me te bardhen e vezes qe mbajtem me larte dhe i pjekim ne fure te parangrohur 20- 30 minuta sa te marin ngjyren e pjekjes.
Sapo te dalin nga furra me nje furce kuzhine lyejini me sherbet deri sa te na shteret sherbeti. (Jo ta kethejme me luge por me furce sherbetin) Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment