Per nje tepsi furre na duhen:
400 Gr Miell.
200 Gr Sheqer.
120 Gr Gjalpe ne temperature dhome.
80 Gr Arra.
3 Luge Supe mjalte.
1 Maje luge sode
2 Veze.
Sherbeti:
3 Gota uji me sheqer.
3 Gota uje.
Pergatitja:
Rrahim ne mikser vezet me sheqerin deri sa te shkumohen. Shtojme me radhe, mjaltin, arrat e shtypura, miellin, gjalpin, soden, i perzjejme me dore deri sa te bashkohen mire perberesit.
(Brumi duhet te jete i holle jo elastik) E leme brumin te pushoje per disa minuta. Me pas e hedhim ne tepsi te lyer me gjalpe e miell, e rafshojme siper. E pjekim ne 170 gr C , per 30-40 minuta.
Mbas pjekjes beni prerjen me format sipas deshires.
Ziejme sherbetin per 7 minuta, me pak pika limoni dhe nje bustine vanilie. Edhe sherbeti edhe shendetlia duhet te jene te vakta, jo te nxehta. Ju befte mire
E falenderoj Sajmiren Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshtei/e mirepritur
No comments:
Post a Comment