Tuesday, October 22, 2013

Tollumba



Per 25 cope duhen:
 Per brumin: 1 gote miell,
1 luge gjelle me vaj ose gjalpe,
3-4 kokkra veze,
1 luge gjelle sheqer, pak kripe, ¾ e gotes me uje.

 Per shurupIn:
1 gota sheqer,
2 gota uje, vaj per skuqje ne sasi te madhe

Pergatitja:
Ne nje tenxhere hidhet qumesht ose uje, kripe, gjalpe dhe pak sheqer. Perzihen dhe grohen deri ne valim, pastaj hidhet miell I situr. Perzihet shpejt me luge druri dhe mbahet ne zjarr te dobet duke e perziere deri sa mielli te shkeputet lehte nga ena nga luga e drurit. Atehere masa hiqet nga zjarri, hidhet ne nje ene porcelain, ftohet deri ne 70-80 grade C duke e perziere, i hidhen ngadale vezet. Perzierja vazhdon deri sa te krijohet nje mase e trashe ne forme kremi dhe pak elastike. Ne nje tigan me vaj te bollshem te nxehur mire, fillojme skuqjen...Neprmjet nje forme te dhembezuar hedhim brumin pak e nga pak. I skuqim mire. Pas skuqjes i heqim me kujdes nga vaji dhe i vendosim ne shurup, per 2-3 min. Sherbehen te ftohte

No comments:

Post a Comment