250 gr mjell.
100 ml uje i vaket.
100 ml qumesht i vaket.
3-4 luge vaj.
2 luge maja e thate.
1/2 luge kripe.
1/2 Luge kafeje sheqer.
1/2 Luge kafeje mjalte.
Per mbushjen Salcice Frankfurti te medha.
100 ml uje i vaket.
100 ml qumesht i vaket.
3-4 luge vaj.
2 luge maja e thate.
1/2 luge kripe.
1/2 Luge kafeje sheqer.
1/2 Luge kafeje mjalte.
Per mbushjen Salcice Frankfurti te medha.
Pergatitja:
Ne nje tas vendosim majane , qumeshtin ujin e i perzjejme . Shtojme vajin,mjaltin, sheqerin, kripen dhe mjellin pak nga pak deri sa te behet brume qe nuk na ngjitet ne duar.
Ndajme brumin ne ne 5-6 topa te barabarte , i hapim me hapsin e petve ne madhesine e salciceve.
(Ne vazhdim shikoni foton per regullimin)
Nga siper i lyejme me qumesht , e i pjekim ne 200 gr C per 20 minuta. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment