Per brumin:
300 gr miell
1/2 pluhur pjekes (Baking Powder, Peciv)
1 veze
150 gr gjalp
70 gr sheqer pluhur
levoren e nje limoni te grire
Mbuushja:
5 molle
qershi kompostoje
100 gr gjalp
120 gr miell
nje maj thike pluhur pjekes
100 gr sheqer pluhur
1 vanilje,
kanelle
Pergatitja:
E gatuajme brumin dhe e leme gati per 1 ore e gjysme per te pushuar ne frigorifer, pas pushimit e hapim si pete ne nje tepsi me diamter 25x35 cm dhe mbi brumin vendosen mollet dhe qershit e grira .Pastaj marim gjalpin 100 gr, miellin 120 gr, pluhurin pjekes nje maj thike, sheqerin pluhur i perziem keto dhe e sperkasim permbi mollet. E pjekim 40 min ne temp 180 grade dhe pasi te piqet e presim sipas formes qe deshironi Ju befte mire
E falenderoj Liridonen Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur
No comments:
Post a Comment