Perberesit:
2 gota uji miell
2 veze
1 filxhan kafeje vaj
1 filxhan caj niseshte
1 filxhan caj gjalp i shkrire
1 filxhan caj arra te shtypura
1 filxhan kafeje sheqer per arrat
Sherbeti:
2 gota uji sheqer
1 gote e gjysem uje, pak leng limoni
(rraportin e pergatitjes se sherbetit mund ta ndryshoni sipas deshires)
Pergatitja:
Zejme brumin dhe e leme te pushoje 10-15 minuta, me pas e ndajme ne pjese, topa pak me te medhenj se nje arre. Hapen petet te holla si per bakllava, pasi hapen te gjitha petet i bashkojm 2 e nga 2 duke i sperkatur me gjalpe dhe priten ne rripa 4 gisht te gjere,
Ne fillim te cdo rripi vihen arrat e grira dhe mblidhet peta ne forme trekendeshi ,mbyllen mire anet
Vihen ne tepsi te lyer vaj, sperkaten me gjalp dhe piqen ne temperature 200 grade.
Pasi te ftohen dhe ju hidhet sherbeti i nxehte. Ju befte mire :)
E falenderoj Rudinen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment