Per 4 persona duhen:
1 kg patate
10 feta proshut
3 Vez te ziera
100 gr Djathe pice
kripe
piper
rigon
vaj ulliri
Per beshamelen duhen:
2 gota qumesht
3 lug gjelle miell
2 te verdha veze
pak arre myshku
kripe
piper te zi
vaj ulliri ose gjalp
Pergatitja:
Ziejme patatet dhe pasi jan zier i qerojme dhe i shtypim me luge deri sa te behet nje brum i njejte, i shtojme kripe,piper te zi, gjalp dhe qumesht,i perziejme mire te gjitha perberjet.
Pergatisim beshamelen:
Ne tigan te thelle vendosim vajin ose gjalpin e lem te ncehet pastaj shtojme miellin dhe e skuqim deri sa te zverdhet mire por jo te digjet.
Pasi e skuqem miellin shtojme qumeshtin e ncehte dhe e trazojme forte me tel kuzhine sepse formohen kokrra.
Pasi eshte formuar si krem jo i trashe duhet te jete i holle sepse kur piqet trashet shum e heqim nga zjarri dhe i shtojme vezet,kripen,piperin dhe arren.
Marrim vezet e ziera i presim ne feta.
Grijme djathin.
Marrim tepsin e lyejme me vaj dhe shtrojme gjysmen e pures e sheshojme mire dhe siper vendosim proshuten ne c'do cep qe mos te duket pureja,shtojme vezet e prera ne feta, rigon pak kripe piperin e zi dhe ne fund djathin.
Me pas shtojme dhe gjysmen tjeter te pures, e sheshojme mire dhe e fusim ne furr te para ngrohur.
Mbas 20 min qe kemi futur tepsin ne furre e ncjerrim tepsin dhe i shtojme beshamelen.
E fusim perseri per te pjekur dhe e lem deri sa te behet nje kore e kuqe si ne foto.
Nuk serviret e ncehte sepse pureja hapet e lejme te ftohet te pakten 30 min.
E falenderoj Erjonen :) Kushdo qe ka deshire te publikoje Recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur :)
No comments:
Post a Comment