Friday, November 15, 2013

Byrek me fasule (Receta nga Ervina Saliu)


Per brumin duhen:
500gr miell,
2-luge vaj,
2-luge uthull dhe uje sa te mari qe te behet nje brume i bute.

Per gjellen duhen:
250gr fasule,
2-qepe,
1-karrote,
1-filxh kafe vaj,
majdanoz ,
piper.

Pergatitja:
Zeme brumin duke hedhur te gjith perberesit ne tas dhe ujin e shtojme pak nga pak gjer sa te behet nje brume i bute.E mbulojme dhe e lejme menjane.Marim fasulet i vejme te ziejne hedhim dhe karroten e prere ne copa,i ziejme gjer sa te zbuten.Me pas i hedhim ne nje tas grijme qepet imet,majdanozin shtojme vajin dhe piperin i perziejme dhe fillojme hapim petet.Brumin e ndajme ne 2 pjese.Marim pjesen e pare e hapim ne 5 topa te vegjel,cdo top e hapim ne madhesine e nje pjate te vogel keshtu veprojme dhe me te tjerat,i lyejme me vaj dhe i vendosim njera mbi tjetren,dhe e hapim ne nje pete te vetme.E shtrojme ne tave te lyer me vaj hedhim gjellen,hapim peten tjeter ne te njejten menyre e vendosim lart e presim e sperkasim me pak vaj ,dhe pak uje e pjekim ne 200 gr per 40-50 min. Ju befte mire

No comments:

Post a Comment