Saturday, November 30, 2013

Crostata me fruta (Receta nga Klodi Bezati)



Perberesit per pasten frolla:
300gr miell
150 gr sheqer
150gr gjalp
nje veze dhe nje e verdhe veze

Per kremin e pasticerise:
50 gr miell 
50 gr sheqer
3 te verdha vezesh
lekura e nje limoni
500ml qumesht

fruta qe ju pelqejne (une perdora portokall, kivi, molle, ananas, mandarina) dhe xhelatine per crostata

Pergatitja:
Ne fillim pregatisim pasten frolla: Perzjejme miellin me sheqerin e me pas hedhim vezen dhe te verdhen e vezes,ne fund shtojme gjalpin te prere ne copa te vogla.Brumi nuk duhet punuar shume,e mbeshtjellim me pellicola dhe e leme te pushoje ne frigorifer per te pakten nje ore.

Nderkohe pregatisim kremin e pasticerise:ne nje tenxhere hedhim qumeshtin dhe lekuren e limonit dhe i leme te zjejne pak.ne nje tas rrahim vezen me sheqerin dhe me vone hedhim edhe miellin. Largojme lekuren e limonit nga qumeshti dhe e perziejme qumeshtin me masen e pregatitur me pare. E vendosim serish ne zjarr derisa te trashet.Nxjerrim nga frigoriferi brumin dhe hapim nje pete me diameter rreth 28 cm e vendosim ne nje tepsi dhe e pjekim ne furre te parangrohur per 20 minuta 180 grade. E heqim nga furra e leme te ftohet pak dhe hedhim siper kremin e pasticerise duke e hapur ne te gjithe siperfaqen. Presim frutat dhe i vendosim siper kremit te pasticerise. Ne fund pregatisim xhelatinen:nje pakete xhelatine pluhur per krostata e perzjejme me 3 luge sheqer hedhim me pas 15 ml uje dhe e vendosim ne zjarr per nje minute(nuk duhet te zjeje), e heqim nga zjarri dhe e leme te ftohet duke e perzjere here pas here,hedhim pak leng nga nje limon dhe lyjme siper frutat. Ju befte mire 

E falenderoj Klodin  Kushdo qe ka deshire te publikoje recetat e tij/saj ne kete faqe eshte i/e mirepritur 

No comments:

Post a Comment