Friday, November 29, 2013

Gjoks pule me krem mishi (Receta nga Bukurie Nexhipi)


PERBERSIT PER NJE RACION:
1 gjoks pule 
2 kerpudha te fresketa(mund te gatuhet edhe pa kerpudha)
100ml qumesht pana (qe eshte dhe per torta)
2 L gjelle pluhr mishi Knorr ose Maggi (Eshte extra per krem mishi)
Piper, krip

PERGATITJA:
Mishin e skuqim me pak yndyre (ose margarin) ne zjar te ulet.I hedhim krip.piper.Pasi ka perfunduar skuqja e vendosim ne pjate .(Ne zjarr shum te ulet qe mishi te mbetet i bute.)

Ne nje ene tjeter skuqim kerpudhat me pak margarine i hedhim nje filxhan kafeje uje dhe e lem gjer sa ta pije. Hedhim qumeshtin pana mbi kerpudha pak piper dhe pasi ka mar vale hedhim pluhrin e mishit.E trazojm gjer sa te trashet, dhe mer pak ngjyre.E hedhim kremin mbi mishin qe kemi vendos ne pjate.

Ky krem mund te perdoret edhe per fileto vici, gjoks kaposhi te detit.

JU BEFTE MIRE 

No comments:

Post a Comment