Thursday, November 14, 2013

Hallve me bajame (Receta nga Erjona Balla)


Duhen:
2 gota uji me miell 
2 gota uji sheqer
1 gote uji vaj ose gjalp
2 ose 3 gota uj
300gr bajame te pjekura
1 lug caji lekure limoni 

Pergatitja:
Ne nje tigan shtojme gjalpin pasi eshte ncehur shtojme miellin dhe e skuqim (per 30 minuta) deri sa merre nje ngjyre te kuqerremte te bukur. Ne nje tenxhere te vogel vem ujin te zieje.

Pasi e kemi skuqur miellin shtojme sheqerin dhe e skuqim perseri bashke per 10 minuta dhe me pas shtojme ujin e nxehte.

I trazojme mire duke u munduar te mos na behet hallva me kokrra.

Pasi hallva eshte ber nje trup shtojme bajamet e copetuara dhe lekuren e limonit. I japim formen qe duam 

No comments:

Post a Comment