500ml qumesht
500ml Qumesht Pana
200gr Sheqer
1 shkop vanilje bourbon
4 veze
6 te verdha veze
4l gjelle Sheqer me ngjyre kafe per karamelizuar (mund te perdorim dhe te bardh)
PERGATITJA:
Ne nje ene hedhim qumesht latte, qumesht pana, sheqerein e vaniljen (vaniljen e presim me thike persegjati dhe me nje luge e gryejm qe te dali masa qe ka brenda) dhe e hedhim ne ene bashk me shkopin e vaniljes, keta perberes i vendosim ne zjarr te ulet.Nderkoh ne nje ene prej qelqi hedhim 4 vezet e plota dhe 6 te verdhat.I perziejm (me rahse embelsirash) jo te krijojn shkume.Sapo qumeshti ka mar vale e largojm nga zjarri (heqim vaniljen) dhe masen e hedhim te ena e vezve.
Per kete krem na duhet tave qelqi, ose balte (une perdora forma te vogla) E hedhim masen qe pergatitem ne tave ose forma te vogla dhe i vendosim ne nje tave tjeter me uje (ku masa e ujit te arije gjer ne gjysmen e taves qe kemi hedhur kremin.
E pjekim ne fure per 45 min ne 150C .
Pasi pjekja perfundoj i hedhim sheqerin e leme dhe 2 min sa te karamelizohen.E leme te ftohet per reth dy ore ne ambjent
JU BEFTE MIRE
No comments:
Post a Comment