Embelsira e Almes :)
Shembulli hap pas hapi nga nje foto e mare ne internet:
Perberesit:
3-4 filxhane me luleshtrydhe (ose recel apo marmalate sipas deshires)
2 pete te gatshme te papjekura (pete sfogliat)
1/2 filxhan me sheqer
1/2 filxhan me uje
3 luge niseshte
1 e verdhe e vezes
Lajme dhe qerojme luleshtrydhet dhe me pas i perziejme mire e mire me sheqerin, niseshten dhe ujin. E vendosim ne zjarr te larte dhe i leme te ziejne per 10 min sa te formohet nje mase e trashe si marmalate...
Me ane te nje forme zemre presim njeren nga petat si ne figure.
Leme te ftohet masa e luleshtrydheve, me pas e shtrojme mbi pete...veproni me zemrat e petes tjeter sipas udhezimeve te figures. Me ane te nje furce e lyeni nga siper me te kuqin e vezes.
E piqni ne temperature te larte per rreth 20 min duke e kontrolluar here pas here, dhe e lini aq sa te kete marre nje ngjyre te kuqe si ne figure. Ju befte mire :)
No comments:
Post a Comment