Saturday, November 9, 2013

Kuluria te mbushura me djathe (Receta e derguar nga Sajmira)





1 kg miell 80 gr sheqer 30 gr maja e thate 100 gr vaj 1 Luge supe kripe 500 ml uje i vaket.(sa te mare nga kjo mase ka te beje dhe sa uje pi mielli) susam per sperkatjen Djathe i bardhe per mbushjen
Pergatitja:
Shtojme miellin ne nje ene te thelle kuzhine, hapim nje hapsire ne mes shtojme kripe ,vajin, sheqerin dhe majane e zbutur ne uje te ngrohte 5 minuta me pare . Shtojme dhe ujin pak nga pak mbledhim brumin me dore , punojme sa mos na ngjitet brrumi ne duar.
E mbulojme me nje picete dhe e leme te vije 30 minuta.
Marim brumin e ndajme ne 28 forma te rrumbullakta, i hapim ne forme bastuni te gjata nese duam e hapim pak me dore dhe vendosim djathe brenda dhe e mbyllim mire. Pak djathe ,mblidhni te dyja anet e bastunit dhe del rumbullake. Lyejme kuluriat me pak uje i kalojme ne susam dhe i shtrojme ne tepsi me leter furre, i pjekim ne 180 gr C pothuajse 35 minuta.

No comments:

Post a Comment