Saturday, November 9, 2013

Kulac me miell gruri (Receta nga Erjona Balla)



1 kg miell gruri
200 gr kose 
uje nese eshte e nevojshme
1 luge gjelle me sode
uje 1 gote 
kripe

(Sipas deshires mund ti shtoni nje veze dhe 1 filxhane Kafeje me vaj)

Ne nje tas te madh hedhim miellin, soden dhe kripen, kosin e hodhojme me 1 gote uje dhe fillojme te bejme brumin nese ka nevoj per uje i shtojme perseri.

Pasi brumi eshte ber nje trup e vendosim ne tavolinen e punes dhe e rrahim per rreth 30 minuta (nese duam qe kulaci te dali sa me i mire).

Mbasi e kemi punuar mire brumin lyejme tepsin me vaj dhe vendosim brumin dhe siper i bejme disa vrima me pirun.

E pjekim per 40 minuta ne temperatur 200°.

No comments:

Post a Comment